iPhone Kimlik Denetimi Hatası Oluştu Ne Demek

Teknoloji Haberleri
Yazar Teknoloji Haberleri 8 Minimum Okuma

iPhone kimlik denetimi hatası oluştu sorunu özellikle kişisel erişim noktası üzerinden paylaşıma açılan internet bağlantılarında ortaya çıkmakta. Tabi zaman zaman televizyonda, Windows 10 ve Windows 11 bilgisayarlarda da yaşanmakta.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

Kimlik denetim hatası oluştu, iPhone’ da herhangi bir WiFi ağına bağlanırken yaşanmakta. Bu uyarının temelde çıkış nedeni şifre hatası, bağlantı tipinde sorun, yazılımsal durumlar ve geçici sistem hatalarında karşımıza çıkıyor. Genelde her iki cihazından kapatılıp açılması sorunu çözmekte.

iPhone Kimlik Denetimi Hatası Sorunu

Burada, kablosuz ağın şifresi hatalı mı, yoksa WiFi bağlantısında sorun mu var diyerek genel bir analiz yapılması gerekiyor. Tanımlanmayan ağ sorunu için çözüme ulaşmada genelde hep aynı yöntemlerin denenmesiyle ulaşılmakta.

Bilgisayardan ve cep telefondan bu şekilde bir hata alıyorsanız, ilk kontrol etmeniz gereken kablosuz ağ şifresidir. Genelde şifrenin doğru olduğu varsayılır ama %50 şifre yanlış çıkar. Bunun dışında şifreleme uyumsuzluğundan bu sorun oluşabiliyor. Modem arayüzünde yer alan şifreleme tipi WPA PSK ve WPA PSK2 seçeneklerini değiştirip denenmeli.

Kimlik Denetimi Hatası Ne Demek?

  1. Kimlik Denetimi Hatası Nedir?

Kimlik denetimi hatası, bir kullanıcının herhangi bir WiFi ağına bağlanmak istediğinde kimlik doğrulama işleminin başarısız olduğu durumu ifade eden bir terim. İlgili bağlantı sırasında yolunda gitmeyen bir şeylerin bu uyarıya neden olması. Örnek, hatalı şifre girilmesi, modem şifreleme tipi veya kanal değerinde uyumsuzluklar ve geçici yazılım sorunu. Burada kimlik doğrulama süreci tamamlanamazsa, bu uyarı metni sürekli çıkar.

  1. Kimlik Denetimi Hatasının Olası Nedenleri

a. Yanlış kullanıcı adı veya şifre ile giriş denemeleri. Örnek bağlantı yapmaya çalıştığınız ağın şifresi değişmiş olabilir. Bunun dışında içeriğinde bazı ayarların değiştirilmesi de nadirde olsa böyle bir sıkıntıyı doğurur.

Sponsorlu Reklam
teknoloji haberleri reklamteknoloji haberleri reklam

b. Güvenlik sertifikalarının süresi dolduğunda veya geçerliliğini yitirdiğinde kimlik doğrulama işlemi başarısız olduğu durumlarda bu tip mesajlar çıkar.

c. Güvenlik duvarı veya güvenlik tarafında yapılan ayarlamaların sorun yaşatması. Belki güvenlik duvarı bağlanmaya engel oluyor. Sizi bir tehdit olarak görüyor. Burada modem arayüzündeki güvenlik duvarı ayarını biraz esnetin. Test için birde devre dışı bırakarak deneyin.

d. Kimlik doğrulama işlemini sağlayan özel bir sunucu yapılandırması varsa, kimlik denetimi hatasına düşmüş olabilir.

e. Şüpheli davranışların algılanması sonucu bir süreliğine bilgileri doğru girseniz dahi bağlanmanıza izin verilmez.

f. Çok sayıda cihazın aynı anda WiFi ağına bağlı olması. Belli bir cihaz adedine kadar izin verilme durumları var. Bu modem ayarlarında ve cihazların doğal bağlantı yapılandırılmasında böyledir.

  1. Kimlik Denetimi Hatasının Etkileri

Kimlik denetimi hatasının çeşitli olumsuz etkileri olabilir:

a. Kullanıcıların hesaplarına olan bağlantıları, sistem erişimleri ve ağ bağlantılarına olan bağlantılarında sorun yaşatır.

b. Kimlik doğrulama hataları zaman zaman yetkisiz erişimlere yol açtığı durumlar vardır. Güvenlik açıklarının ortaya çıkmasına neden olan bir davranış sergilediği olur.

c. Sık sık bağlantı yapmaya çalışan cihazlar ve IP adresleri bir süre sonra banlama dediğimiz durumla karşı karşıya kalır.

Kimlik denetimi hatası
Bilgisayarda kimlik denetimi hatası

Kimlik Denetimi Hatası İçin Kontroller

Android ya da iPhone kimlik denetimi hatası ne demek oluyor diyenler için, diğer bir adı kimlik doğrulama hatası olarak bilinir ve çıkış nedenlerinde bir çakışma gibi durur. Kimlik denetimi hatası alındığı anda ilk olarak wifi şifresi kontrol edilmelidir. Şifrenin doğru olup olmadığının kontrolü sağlandıktan sonra şifre doğru ve halen aynı hata devam ediyorsa, modem internete bağlanamıyorsa modem ara yüzüne girip kablosuz internet ayarlarının güvenlik düzeyleri kontrol edilerek, seviye wap2 şeklinde değiştirilmelidir. Modem ve bağlantı kurulacak cihaz arasında ki mesafe uzak ise de bu denetim hatası alınabilmektedir.

  1. Girilen şifreyi kontrol ediniz.
  2. Kablosuz bağlantılarda şifre kontrol edilmesi gerekiyor.
  3. Ağ adının ve parolanın değişmesi gerekebilir.
  4. Ağ unut seçeneğini kullanın.
  5. Modemin içerisindeki arayüzden kanal seçeneğinin 11 veya daha düşük bir değere getirilip test edilir.
  6. Şifreleme için kullanılan WPA değerlerinin de değiştirilerek kontrol edilmesi gerekiyor.
  7. Modemin ve bağlantı yapan cihazın kapatılıp açılması gerekmekte.
  8. Windows için sistem geri yüklenmesi çalıştırılabilir.

Kimlik Hatası Nasıl Düzeltilir?

Tüm işlemlere rağmen sıkıntı devam ediyorsa;

  • Daha önce bağlanılmış ağı unut yapın. Kablosuz bağlantı yapıldıktan sonra kimlik denetimi hatası yazısı çıktığında ağın üzerine basılı tutun ve ağı unut seçeneğini kullanın.
  • Tüm cihazları kapat aç yapın.
  • Her iki cihazda da tarih ayarının doğru olduğundan emin olun.
  • Başka bir modemle ve cihazlarla test edilsin.
  • Modem resetlensin ve duruma göre yazılım atılsın.
  • Virüsle alakalı olabilir diyerek tarama yapılsın.
  • Sorun sonradan oluştuysa, cihaza son zamanlarda yüklenen uygulamalar kontrol edilsin.

Doğru Kimlik Bilgilerinin Sağlanması:

Kullanıcıların doğru kullanıcı bilgileriyle girip girmediğinin kontrol edilmesi. Her ne kadar emin dahi olsanız kontrol etmekten zarar gelmez. Belki birisi şaka niyeti ile veya kötü niyetli birileri modemden işlem de yapmış olabilir.

Sistemde güvenlik sertifikasına yönelik herhangi bir uyarı verip vermediğini kontrol edin. Web tarayıcısı ve bir kaç uygulama kullanarak test edin.

Kimlik Denetimi Hatası Oluştu Uyarısına Karşılık Ağ Adını ve Şifresini Değiştirin:

Kablosuz bağlantı yaptığınız modem veya cihazlardan ağ adını ve şifresini değiştirin. Bu herhangi bir cep telefonuna bağlanırken de yaşanmakta. Yani iOS bir cihaza bağlanıyorsanız, kişisel erişim noktası alanında gerekli değişimi uygulayın. Geçmiş dönemlerde ağ adında Türkçe karakter kullanılan cihazlara bağlantı yapılamadığını belirten bir çok yazımız oldu.

Modem içerisinden ağ ve şifresini değiştirmek için şu yolu izleyin:

  • Modemin ayarlarına genelde 192.168.1.1 adresinden ulaşılmakta. Bu değerleri bir bilgisayardan veya mobil cihazın tarayıcısından erişim yapın.
  • Modemin ayarlarına girerken kullanılan bilgileri yazın. Bu bilgiler genelde kullanıcı adı admin ve şifre değiştirilmemişse, turktelekom, ttgalaksi, admin, vodafone veya superonline olabiliyor.
  • Açılan alanda Wlan veya kablosuz / kablosuz internet yazısı geçen alana girin.
  • WiFi ya da SSID yazılı alandaki ağ adını değiştirin.
  • Kanal yazılı alanı 11 yapın.
  • Aşağıya doğru gidin ve WiFi şifresi alanından şifrenizi değiştirin.
iPhone Kimlik Denetimi Hatasi Olustu 1
Kimlik denetimi hatası oluştu modem ayarları

Kimlik Denetimi Hatası İçin Modemde Yapılacaklar:

Telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan bağlanmaya çalıştığınız WiFi’ nin şifresini unutun ve tekrar bağlantı kurmayı deneyin. Akıllı telefonlarınızın bağlantı problemi olabilir. Telefonunuzu içindekileri yedekledikten sonra fabrika ayarlarına döndürürseniz sorun çözüm bulacaktır. Sık görülebilecek cihazlar Hauwei, Xioami, Samsung ve zaman zaman iOS cihazlarında karşımıza çıkar. Bu çoğunlukla kullanılan ürünle alakalı bir sıkıntı değil, çakışma, uyumsuzluk ve ayarların doğru yapılandırılması gerektiği ile alakalı.

Sinyal gücünün az olup olmadığını siz gözlemleye bilirsiniz. Az olduğunu düşünüyorsanız modeme daha yakın bir mesafeden wifi şifresini girerek bağlanmayı deneyin. Modeminizin bir ekran paneli olmaktadır. Bu ekran, modeminize şifre koyduğunuz ekrandır. Oradan modem kullanıcı adınızı ve koyduğunuz şifreyi içerisinde büyük küçük harf kullanmadan tekrar düzenleyiniz.

Modeminizin şifreleme özellikleri arasında bulunan 802.1x özelliği mutlaka açık olmalıdır, kontrol etmeyi unutmayınız. Modem ara yüz bilgileriniz, modemi aldığınız gün edindiğiniz kullanım kılavuzunda yer almaktadır. Yaptığınız işlemler sırasında karşınıza, İlişkilendirmeye izin ver yazısı çıkacaktır. Siz ilişkilendirmeyi yasakla seçeneğini tıklayınız. İşlemlerin tümünü kaydetmeyi unutmayınız. Modemlerin panelleri birbirlerine benzer fakat her birinin farklı panelleri bulunmaktadır.

Özetle: Kablosuz ağı Unut diyerek yeniden şifrenizi girip bağlanmaya çalışın, modemden ağ adını ve şifresini değiştirip deneyin. Ağ adında ve şifrede Türkçe karakter kullanmayın.

iPhone kimlik denetimi hatası oluştu sorunu için gerekli adımlar buraya kadar. Önerilerimiz aynı zamanda Smart TV ve bilgisayarlar içinde geçerlidir.

Sonraki konu: iPhone Telefonda WiFi Bağlanmıyor

Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir