Instagram İçeriğini Kaldırdık Ne Demek

Yazar Teknoloji Haberleri 4 Minimum Okuma

Instagram içeriğini kaldırdık ne demek sorusu bir kaç gündür sürekli karşımıza çıkıyor. Normal şartlarda benzeri bir uyarı metni vardı ve bunla alakalı bir açıklama haberi yayınlamıştık.

Yukarıdaki durum Sayın İsmail Haniye yapılan suikast sonrası yapılan paylaşımların arkasından geldi. Onun hakkında yazılan herhangi bir şeyin engellenmesi yetmez gibi sadece fotoğrafını dahi paylaşmanıza izin verilmedi. Bu durum Gazze katliamından sonra yapılan paylaşımlarda da ortaya çıkmıştı.

Kısaca, kasıtlı olarak yapılan bir kısıtlama ve bu durum tüm İslam alemini rahatsız etmesine rağmen Meta şirketini rahatsız etmedi. PKK paylaşımlarına otomatik müdahale yapmayan Instagram ne hikmetse Haniye paylaşımlarından rahatsız oldu.

Instagram İçeriğini Kaldırdık Ne Demek

Instagram topluluk kuralları’ na aykırı olan paylaşımlara yönelik kısıtlama bildirimidir. Israrla kendilerine uymayan paylaşımları yapmaya devam eden hesapları uyardıktan sonra yaptırım uyguluyorlar.

Burada çıkan uyarının sürekliliğinde bir süreliğine paylaşım engeli alıyorsunuz.

Instagram içeriğini kaldırdık sorunu

Sürekli Uyarı Verilen Paylaşımları Paylaşırsam Ne Olur?

Belli bir uyarı bildiriminden sonra hesabınıza paylaşım sırasında bir engelleme alırsınız ve sonrasında normal paylaşımlarınızda engellenir. Daha ötesi hesabınızı kullanırken bilinmeyen bir hata veya bir sorun oluştu mesajı almaya başlarsınız. Yani bırakın bir şeyleri paylaşmayı genel paylaşımları dahi görmeniz engellenir.

Buna benzer bir durumla yakın bir zamanda karşılaştım. Gazze paylaşımından sonra 1-2 hafta sürekli bir hata oluştu tarzı bir uyarı aldım ve ne paylaşım yapabildim ne paylaşımlara göz atabildim. Sonrasında kendiliğinden açıldı ve ekrana kural ihlali nedeniyle uyarı aldığım yazılmıştı.

Instagram içeriğini kaldırdık ne demek

Instagram İçeriğini Kaldırdık Hatası: Normal Şartlarda Oluşan Sorunlar

Yukarıdaki durumun dışında farklı durumlarda da böyle bir uyarı alabiliyorsunuz. Bunların neler olduğu ve ne gibi önlemler alınması gerektiği hakkında genel bir paylaşımda bulunacağız.

1- İçerikleriniz veya yorumlarınız başkalarını rahatsız ediyorsa.

2- Genel toplumu ya da bir kesimi rahatsız ediyorsa ve şikayet edildiyseniz.

3- Aşırı yaptığınız bir şeylerin bir sonucu önlem amaçlı engelleme almış olabilirsiniz.

4- Şüpheli olarak görüldüyseniz, bir süreliğine işlem yapmanız engellenir.

5- Kullandığınız cihazın engellenmesi. Ban dediğimiz bir durum oluşabilir. Test için başka bir cihazla deneyin. Hatta birde farklı internet bağlantılarıyla.

6- Sorun sistemden mi yoksa hesabınızdan mı kaynaklı bir kaç test uygulayın. Başkalarına sorun, başka cihazla deneyin ve VPN kullanarak ülke veya bölgesel sorunları test edin.

7- Hesabınızın ceza alıp almadığını öğrenmek adına profil alanından bir şeyi değiştirmeye çalışın. Sorunlu olan hesapta bu işleme izin verilmeyebiliyor.

8- Açık olan tüm oturumları çıkışa atabiliyorsanız yapın.

9- Tarayıcı kullanın ve profil alanına girebilirseniz bir kaç kontrolde bulunun. Sonrasında oturum açma seçeneklerinden daha önce kullanmadığınız bir seçenek varsa kullanın. Örnek, telefon numarası ekli değilse ekleyip doğrulayın. Sonrasında, hesabınızın oturumunu açarken telefon numaranızla giriş yapın.

10- Şifrenizi bir tarayıcı ile instagram.com üzerinden unutmuş gibi sıfırlamayı düşünün. Bu bir tetikleme işlemidir.

Instagram İçeriğini Kaldırdı: Mail Kontrolü

Bazen uygulanan yaptırımlar hakkında bilgilendirme mail adresinize gönderilir. Burada zaman zaman itiraz butonu bırakılır. Bu butonla başvurunuzu yapıp sonucu bekleyin. Bilgilendirme mesajı gelmediyse, ceza bitene kadar beklemeniz ve daha fazla deneme yapmamanız önerilir.

Instagram İçeriğini Kaldırdı: Sorun Bildirimi

Herhangi bir uyarı gelmedi ve uzun bir zaman geçtiyse, Instagram’ a sorunu bildirmeye çalışın. Buna benzer bir itiraz seçeneği veya URL bağlantısı varsa kullanın.

Yapılan itiraz veya sorun bildirim dönüşleri ilk iki gün içerisinde yapılmazsa, tahmini 1-2 hafta içerisinde yapılacağını düşünüyoruz. En azında bizde böyle oldu.

Instagram içeriğini kaldırdık hatasına yönelik işlemler bu şekilde. Unutmadan alınan uyarının devamında ise, “Görünüşe göre tehlikeli olarak tanımladığımız kişi ve kuruluşların sembollerini paylaştın, gönderdin, bunları övdün veya takip ettin.” açıklaması yer alıyor.

Sıradaki içerik: Instagram açılmıyor

İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version