Bu Hesap Artık WhatsApp’ ı Kullanamaz Çözümü

Yazar Mustafa Kemal Erdem 5 Minimum Okuma

Bu hesap artık WhatsApp’ ı kullanamaz ne demek ya da WhatsApp’ ı kullanamaz sorunu için çözümde ne yapılmalı şeklinde ara ara sorulara denk geliyoruz. Teknoloji haberleri sitemizde bu ve benzeri birçok sorun için önerilerde bulunuyoruz. Bu uyarı içinde genel bir bilgilendirme haberi hazırladık.

Bu hesap artık WhatsApp’ ı kullanamaz, WhatsApp tarafından yaptırıma uğrayan hesaplara gelen erişim yasağıdır. Genelde Topluluk Kuralları’ na yönelik ihlallerde ortaya çıkmakta.

Haberimizin detaylarına girmeden önce, bu uyarının neden çıktığını bilmiyorum diyorsanız, gün içerisinde ya da son günlerde ne gibi olumsuz davranışlarda bulunduğunuzu düşünmenizi öneriyoruz.

Bu Hesap Artık WhatsApp’ ı Kullanamaz Ne Demek?

WhatsApp’ ı kullanamaz, geliştirici tarafından yapılan incelemede ya da yapılan şikayetlerin bir sonucu olarak ilgili hesaba yönelik uygulanan yaptırımdır. Birçoğu bu durum için haksızlık yapıldığı yönünde paylaşımlarda bulunurlar. Temelde buna neden olan etkenleri incelersek, bunun yanlış olup olmadığını daha net anlarız.

Bu Hesap Artık WhatsApp’ ı Kullanamaz Neden Çıkar?

Birçok nedeni vardır ama aklımıza gelen en mantıklı olanların bir listesini aşağıya bırakıyoruz.

Olası nedenler şöyle olabilir:

  • Başkalarını rahatsız edecek sıklıkta paylaşımlar yapıyorsanız.
  • Aşırı toplu mesaj ve sohbet sonucu şüpheli durumlar.
  • Kullandığınız numarayı daha önce başkası kullanmış ve WhatsApp’ ta yasaklanmış olabilir.
  • Birine veya bir kaçına attığınız hakaret mesajları. Tehdit ve dahası buna neden olur.
  • Sakıncalı gruplara dahil olmanız. Bu tip gruplara katılmak, başkalarına önermek, aynı söylemlerde olmak ve suç işleyecek şekildeki davranışlara yönelmek bu yaptırımı ortaya çıkarır.
  • Hesabınızı çoklu olarak birçok cihazda ve sistemde kullanma sonucu az da olsa bu sonuçla karşılaşılabiliyor.
  • VPN kullanımlarda bazen böyle bir yaptırım uygulandığı oluyor.
Bu hesap artık WhatsApp’ ı kullanamaz

Bu Hesap Artık WhatsApp’ ı Kullanamaz Sorunu İçin Çözüm Var Mı?

Pek çözüme ulaşanla karşılaşmadık. Ancak, sizin dışınızda gelişen durumlar için bir ihtimal delil sunulursa geri dönüşlerde olumlu davranılabiliyor. Bunlarında neler olduğunu aşağıya sıraladık.

Şunlara dikkat edin ve şunları deneyin:

  • Gün içerisinde şüpheli oluşan gelişmeler için hiçbir şey yapmadan bir kaç gün beklemenizi öneriyoruz. Bu sürede, hiçbir deneme yapmadan bekleyin.
  • Geçici oluşan bir durumsa, kullandığınız cihazı değiştirin ve aynı zamanda başka internet bağlantısı ile işlem yapın.
  • VPN kullanımlarını sonlandırın ve bir kaç gün kadar bekleyin.
  • WhatsApp Business uygulaması üzerinden deneyin.
  • Başkası WhatsApp numarasını daha önce kullandı ve ceza almışsa, geliştiriciye sorun bildiriminde bulunmanız yeterli olacak.
  • Birileri haksız yere sizi şikayet etmişse veya toplu olarak şikayette yönlendirilmişlerse, bunu kanıtlayıcı görsellerle WhatsApp’ ın destek bağlantılarını kullanın.
  • Başka bir nedenle daha önce ceza aldıysanız ve bunu devam ettirdiyseniz, yaptığınız şeyin ne olduğunu biliyorsanız, buna yönelik araştırma yapıp yardım talebi gönderin.
  • Hesabınız çalındı veya izniniz olmadan hesabınız kullanılarak kural dışı işler yapıldıysa, bunu kanıtlayan belgelerle sorun bildiriminde bulunun.
  • Daha önce gözden geçir seçeneğini kullandıysanız, 2-3 gün bekleyip duruma göre “Gözden geçirme durumunu kontrol et” seçeneğini kullanırsınız.
  • Bu, https://faq.whatsapp.com/1297640017664693 bağlantıdaki bilgilere göz atın.

Bu Hesap Artık WhatsApp’ ı Kullanamaz: Cihaz, İnternet, Uygulama ve Hesap Sorunu

Zaman zaman şüpheli durumlara düşülmesinin nedeni kullanılan cihaz ya da internet bağlantısı oluyor. Burada, sakıncalı kullanımlar gözlenmişse veya casus uygulamaları WhatsApp uygulamasına erişim izinleri almışsa, yine bu sorun yaşanabilir. Kullandığınız uygulamayı indirdiğiniz kaynak güvenilir olmasına ve kullandığınız cihazın güvenliğinin sorunsuz olduğuna emin olun.

Bu Hesap Artık WhatsApp’ ı Kullanamaz: Yasal Haklarınızı Arama

Eğer haklı olduğunuzu düşünüyorsanız, bulunduğunu yerdeki savcılık ya da karakol üzerinden şikayetinizi iletebilirsiniz. Ama burada mağduriyetin sınıfı çok önemlidir. Bu hesap maddi olarak önem arz ediyorsa, ya da hayatınızda önemli bir yeri varsa, bunu anlatan belgelerle suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Ancak birçok talep, takipsizlikle sonuçlanmakta. Burada da devreye bu alanda iyi olan bir avukata görev düşünüyor. Bilişim üzerine tecrübesi olan bir avukatı seçmeniz önem arz ediyor.

Çözüm ve Yardım Paylaşımlarına Dikkat Edin

Sorunun çözümüne yönelik paylaşım yapan bazı kişilerin kötü niyetli insanlar olduğunu her fırsatta yazmışızdır. Size, hesabınızı açabileceklerini anlatan ve sıkıntılı yerlere yönlendiren insanlara denk gelebilirsiniz. Güvenilir kaynakların dışına çıkmamanızı öneriyoruz.

Uzaktan bilgi paylaşımı ya da size gönderilen dosyalara dikkat edin. Kişisel bilgilerinizi, kimlik görüntüsünü, şifrenizi ve mail erişim bilgilerinizi güvenmediğiniz kimseyle paylaşmayın. Artı önce ödemeyi alıyoruz, sonra sorununuzu çözüyoruz ve eğer sorununuz çözülmezse, ödemenizi iade ediyoruz söylemelerine dikkat edin.

Sıradaki haber: WhatsApp iletişim

İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version