Android ücretli uygulamaları ücretsiz indirme dikkat

Teknoloji Haberleri Yorum ekle 4 Minimum Okuma

Android ücretli uygulamaları ücretsiz indirme adı altında yapılan bir çok paylaşımda öneri mağazalarda yer alan uygulamaların virüs bulaştırdığını belirtelim. Bu yazı hem ücretsiz uygulama nasıl indirilir sorusuna yanıt vermek için hazırlandı hem de bazı mağazaların tehlikelerinden söz etmek için.

Birçoğunuz Android marketinde bulunan ücretli uygulamaları ücretsiz indirme işlemin nasıl yapılacağını merak etmişsinizdir. Bu yazımızda sizlere deneyip herhangi bir sorun yaşamadan android ücretli uygulamaları ücretsiz indirme işlemini gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz Free Store uygulamalasını anlatacağım.

Evet yanlış duymuyorsunuz. Eğer Android platformunda yeniyseniz ve daha önce ücretli uygulamaları ücretsiz indirme uygulaması Free Store’u denemediyseniz, aşağıda işlemin nasıl yapılacağından ve ücretli uygulamaları ücretsiz indirme yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Ücretli uygulamaları ücretsiz telefona indirme

Aşağıdaki adımları sırasıyla takip ederek Android Google Play üzerinden bulunan ücretli uygulamaları ücretsiz indirme olanağına sahip olabilirsiniz ancak hatırlatmakta fayda var.

Bu yöntem Google tarafından tasnif edilen bir uygulama indirme yöntemi değildir. Bu yüzden karşılaşabileceğiniz herhangi bir sorun karşısında sorumluluk kabul etmemekteyiz. Artı bunların tehlikelerinden de söz edeceğiz.

  1. Ücretli uygulamaları ücretsiz indirme uygulaması olarak Free Store veya diğerlerinden birini indirin. Google’a ismi ile yazarsanız apk dosyasını kolayca bulabilirsiniz.
  2. Uygulama kurulumu tamamlandıktan sonra indirme istediğiniz ücretli bir uygulamayı açın.
  3. Uygulamanın hemen sağ üst köşesinde gözüken paylaş butonuna basarak çıkan seçenekler arasından Free Store uygulamasını seçin.
  4. Uygulama sizi indirme işlemi için farklı bir sayfaya gönderecektir. Uygulamanın yanında bulunan Download butonuna basarak uygulamayı indirmeye başlayın.
  5. Uygulamanın inmesi biraz uzun sürebilir. Ayrıca dosyanın zip formatında inmesine karşın sıkıştırılmış apk dosyalarını açma programlarından birini kullanabilirsiniz.
  6. Uygulamanızı apk olarak yükleyip kullanmaya başlayabilirsiniz.

İndireceğiniz alternatif mağaza uygulamalarını da her yerden indirmemenizi öneririz. Varsa resmi mağaza sitelerine bakın.

Alternatif kullanılacak indirme uygulamaları şunlar:

  • Aptoide
  • Blackmart
  • XDA Labs
  • Antiroid
  • Freapp
  • AppSales
  • Giveaway Of The Day
  • Amazon App Store (Bir ihtimal iPhone için parasız seçenekler olacak)

Ücretsiz indirme sırasında yaşanan sorunlar

Ücretli uygulamaları ücretsiz indirme işlemi sırasında ufak problemler yaşamanız her zaman doğaldır. Firma tarafından uygun görülmeyen bir yöntemi tercih ettiğiniz için geç inmeler, çalışmayan apk dosyaları, farklı inen uygulamalar ve yavaşlamalar gibi sorunlar genel olarak Free Store kullanıcıları arasında gözlemlenmektedir.

Bu sorunları en aza indirmek için indirme işleminiz sırasında veya sonrasında bir virüs taraması yapmanızı ben kişisel olarak tavsiye ederim. Ayrıca Free Store uygulamasının birçok uygulamayı indiremediği ile ilgili söylentilerin bir kısmı da doğrudur. Mümkün mertebede bu sorunlar ile karşılaşmamak için indireceğiniz ücretli uygulamanın 200 MB dosya boyutunu aşmamasına özen göstermeniz tavsiye edilir.

Bunların dışında kullanım sırasında biz hiçbir sorun ile karşılaşmadık ancak bazı yorumlarda herhangi bir uygulama indirme sonrası aniden açılan reklamlar gibi çok da sevmediğimiz durumlarla karşılaşan arkadaşlar olmuş. Resmi bir uygulama olmadığından bu konu ile ilgili de çok fazla bilgim maalesef yok. Yaşayabileceğiniz herhangi bir sorun ile ilgili elimizden geldiğince yardımcı olamaya çalışacağımızı da unutmayın. Yorum kısmından bize kolayca ulaşabilirsiniz.

Android ücretli uygulamaları ücretsiz indirme dikkat

Telefona ücretli uygulamaları ücretsiz yükleme şeklindeki yapılan paylaşımların bir kısmında dolandırmak, diğer kısmında veri çalma girişimleri oluyor. Bu uyarımızı dikkate alın. Eğer zaten benim önemli herhangi bir şeyim telefonda yer almıyor diyorsanız buna göre tercih edersiniz.

Yasal ve tehlike arz eden durumlar

Normalde indirmek istediğiniz uygulamanın geliştiricisi parasız kullanıma izin vermiyorsa burada yasal bir bağlayıcılık bulunur. Yaptırıma maruz kalma durumu hatta para cezaları oluyor. Bunlarla uğraşmamak adına Google Play içerisinde yer alanlara bakmanız daha sağlıklı olacak.

Gelelim uygulamalardaki ve mağazalardaki tehlikelere. Zararlı olarak görülen uygulamaların dışında birde indirme yapılan mağaza uygulaması dahi tehlikeli oluyor. Yani cihazınıza herhangi bir zararı olmasa dahi kullanılan antivirüs uygulamasının tehdit olarak görme olasılığı var.

Geçmişte denediğimiz alternatif uygulama mağasın da zararlı içeriklere denk gelmiştik. Normalde Google Play içerisinde sorunsuz olarak yer alan bir uygulamayı alternatif indirme yerlerinde zararlı olarak görme olasılığınız var.

Bu makaleyi paylaş
Takip etmek:
Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version