Android senkronizasyon olmuyor hatası

Teknoloji Haberleri Yorum ekle 2 Minimum Okuma

Android senkronizasyon olmuyor sorunu ile karşılaştıysanız önerilerimiz bir ihtimal çözüm olabilir. Olmayanlar içinde yorumla sorunu açıklayarak araştırabiliriz. Samsung Galaxy, Sony Xperia, Huawei, LG ve dahası…

Senkronizasyon neden olmuyor? Android cihazlara gelen her güncelleme işlemlerinden sonra, güncellemeyle gelen birçok yenilik veya değişim de kullanıcıların karşısına çıkıyor. Gelen güvenlik yada yama güncellemeleri öncelerinde, cihazlardaki belgeler ve veriler, kayıtlı olan e-posta adresinde yedeklenme yapıyor. Bu durumda cihazlardaki bulunan tüm veriler, telefonunuza hesap eklerken kullanmış olduğunuz e-posta adresine yedeklenmiş oluyor. Ancak cihazlardaki Google hesabı oluştururken kullandığınız e-posta hesabını iptal etmeden telefonu resetlemeniz yani format atmanız durumunda, format sonrasında cihaz açılmaya başladığında senkronizasyon sorunu ile karşılaşıyorsunuz.

Android senkronizasyon hatası

Android senkronizasyon hatası: Cihazı kapatıp açınız. Farklı bir internet ağından girmeye çalışınız. Cihazda yeterli yer var mı kontrol edin. Hesaptan çıkış yapıp tekrar şifreyi yazıp giriş yapınız. Yani oturumu kapatınız. Başka bir hesapla deneyin. Şifre değiştirip giriş yapıp deneyin.

Senkronizasyon hatasının çözümü nasıldır?
İlk olarak, cihazınıza daha önce kaydetmiş olduğunuz e-posta adresini kullanarak cihaz da Google hesabı oluşturacaksınız. Fakat kullandığınız hesabın şifresini yada kullanıcı adını unuttuğunuz durumlarda, başka bir cihazdan Google mail gmail adreslerine girerek şifre sıfırlama yapmanız gerekecek. Daha sonra ki işlemlerde, hesabınız için belirlediğiniz, yeni şifrelerle cihazınızda Google hesabı açabilirsiniz.

Hatanın başka bir çözüm yolu var mı?
Diğer bir çözüm işlemi, kullanmış olduğunuz cihazın ilgili yetkili servisleriyle iletişime geçmek olacak. Bu gibi durumlarda, (e-posta hesabınıza hiç bir şekilde erişim sağlayamadığınız için) servis tarafından cihazınızın yazılımı sıfırlanacağı için olası sorunlar ortadan kalkmış olacak.

Son işlem olarak, riskli gibi gözükse de, kullanıcıları çözüme ulaştıracak olan diğer alternatif yol, cihazın işletim sistemlerine müdahale ederek sorunu çözmek olacak. Bu aşamalarda, tekrar belirtmek gerekiyor ki, yapacağınız bu müdahale işlemleri sisteme veya cihaza zarar verebilir. Cihazın kullanım dışı yada garanti dışı kalmasına da neden olabilir.

Alınan hatalarda rehber senkronizasyon olmuyor veya fotoğraflar senkronizasyon olmuyor uyarıları ile karşılaşılabilir.


Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2018, 14:26

Bu makaleyi paylaş
Takip etmek:
Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
Yorum yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version