Hesabıma giremiyorum 2 faktörlü kimlik doğrulama kodu kabul etmiyor sorunu sizde de var mı? Ya da kodu giriyorum ama aynı sayfada kalıyor mu?
İki faktörlü kimlik doğrulama, kısaltılarak kullanılan 2FA güvenlik seçeneği bir çok alanda kullanılmakta. Bankacılık, uygulama güvenliği, sosyal medya, sunucu ve parasal alanlarda karşımıza sık çıkar. 3 olası doğrulama faktörünün ikisinin birleştirilmesi ile oluşturulan kimlik doğrulama işlemidir.
İnternet güvenliğinde en sık kullanılan doğrulama faktörleri şöyledir: kişinin sahip olduğu ek güvenlik gerektiren şeyler. Örnek bankacılık işlemlerinde kullanılan güvenlik seçenekleri. Mesela mobil şubeye girerken sorulan PIN. Birde iOS cihazlarda karşılaştığımız Apple kimliği doğrulama kodu sorununda kullanılan yöntem. Bir çok iPhone kullanıcısının takıldığı alanlardan biridir.
Çok faktörlü kimlik doğrulama, iki veya daha fazla kullanılan doğrulama seçeneğidir. Bu seçenekle, çok daha sık önlemler alınmakta. Güvenliğin boyutuna göre tercih listesinde yer alır.
2 Faktörlü kimlik doğrulama ne kadar güvenli?
İki faktörlü ne kadar güvenli sorusu için kesinlik ifadesi pek kullanılamaz diye düşünüyorum. Burada hangi amaçla kullanıldığı önem arz eden bir mesele. İşin boyutuna göre artırılacak önlemler vardır. Bu güvenlik seçeneği tek başına yeterli olmadığı alanlar vardır. Bunun için ki, kişi önce hangi alanda kullanacağını belirtmesi gerekir.
İki faktörlü, her zaman alanda başarı gösterdiği söylenemez. Bazen kod’ a sahip olan kullanıcısına dahi zorluk çıkarır. Uyum sorunlarında bu durum sık karşımıza çıkar. Artı unutulan şifrelerde zayıf halka haline geldiği yerlerde oluyor. Örnek unutulan parolalarda yenileme bağlantısı kullanıldığında gelen geçici parola gönderimi veya kaldırma bağlantısı bir bakmışsınız iki faktörlü doğrulamayı kaldırmış. Örnek, Gmail hesabı çalınan Cloudfare başkanı için durum tıpkı bu şekilde olmuştu.
Gelelim bizim bizzat uyguladığımız bir işlemle iki faktörlü korumayı sunucumuzdan kaldırmamız. Bunun için kullanılan komutla sunucuda kullanılan bu güvenlik pasif hale geldi. Kısaca şifreye erişen kişi bu komutu kullanarak bu özelliği devre dışı yapabiliyor.
Gelelim makalemizdeki başlık için ne yapılmalı sorusuna vereceğimiz yanıta.
İki faktörlü kimlik doğrulama kodu kabul etmiyor sorunu
Öncelikle bizzat bizim başımıza gelen iki aşamalı sorununu anlatmak istiyoruz. Bu makale, birden çok alanda kullanılan bu güvenlik seçeneği için genelleme ile oluşturulmuştur.
2 Faktörlü kimlik doğrulama kodu kabul etmiyor hatası, daha çok şifre girildikten sonra girdiğimiz kodun geçersiz görülme durumudur. Bu bazen geçersiz kod hatası ile karşımıza çıkar, bazen kodu girdikten sonra aynı sayfada kalır. Her iki sorununda yanıtı yazımızın devamında bulunmakta.
İki faktörlü kimlik doğrulama geçersiz kod sorunu
Bu daha çok sistemde veya ayarlarda değişen herhangi bir şeyin sebep olduğu durumlarda karşımıza çıkar. Mesela bu yöntemi kullanan cihazda veya uygulamada yapılan güncellemeler sonucunda çıkan kodlar geçersiz görülür. Tabi farklı sebeplerden alakalı olma olasılığı da bulunmaktadır.
İki faktörlü kod girdiğimde aynı sayfada kalıyor sorunu
İki faktörlü kimlik doğrulama kodunu girdikten sonra aynı sayfada kalıyor sorunu, sistemlerde oluşan güncelleme, değişiklik ve kullanılan yazılımlarda oluşan sorunların buna neden olması mümkün. Örnek biz sistemde bir değişime gitmiştik ve girdiğimiz kodlarda sayfa aynı yerde kalmasına neden oldu. Hiç bir şekilde uyarı vermeden aynı ekranda kalıyordu. https://teknolojihaberleri.tr
2 Faktörlü kimlik doğrulama kodu kabul etmiyor çözümü
Kodu kabul etmiyor, Instagram, TikTok, Facebook, sunucu / cpanel ve bir çok alanda yaşandığında izlenilecek yolu aşağıya sıralıyoruz.
- Sosyal medya kullanımlarında buna yönelik destek form gönderme bağlantısı yer alır. Ağın yardım sayfasında gerekli bilgileri bulacaksınız. Bunun dışında bazı uygulamalarla alakalı bağlantılar sitemizde bulunuyor.
- Sunucuda iki faktörlü kimlik doğrulama kaldırmak için whmapi1 twofactorauth_disable_policy komutunu ssh kullanarak çalıştırmanız yeterli olacak.
- Hemen hemen tüm alanlarda çıkan sıkıntılarda işlem yapılan tarayıcı, uygulama, internet ve cihazları değiştirerek deneme yapmamız gerekiyor.
- Hangi alan için kullanılıyorsak, geliştiriciye ulaşmaya çalışalım. Destek talebini ilgili hizmet üzerinden yapalım. Google kullanarak gerekli araştırmayı yapalım.
2 Faktörlü kimlik doğrulama kodu kabul etmiyor aynı sayfada kalıyor sorununa yönelik çeşitli işlemler vardır. Bunların uygulanmasından önce, deneyeceğiniz adımları uygulayın. Yani olası şeylerle alakalı olup olmadığını kontrol etmemiz gerekiyor. Bunun için desteğe ihtiyacınız varsa, içerikte bulunan telefon numarasını deneyebilirsiniz.
Sıradaki öneri makalelerimiz: